dilluns, 8 de febrer del 2016

INTERCOMARCAL: Desert de les Palmes, el convent i el castell de Montornés

Aquest diumenge hem fet la primera de les dues excursions intercomarcals que fem cada any. En aquest tipus d'excursions ens reunim companys dels centres de Benicassim, Castelló, les Alqueries, Vila-Real i la SASE. En aquesta ocasió li ha tocat l'organització al CE de Benicassim.

Eixim de la font del Senyor, al centre del poble i de seguida ens enfilem cap el Deset. Primer creuem la carreters N340 per un túnel.
Girem a la dreta per horts abandonats en direcció a la urbanització Montemolino i creuem el segon obstacle, les vies del tren, per un altre túnel.
Ara només ens en quedarà un tercer per creuar l'autopista i ja estarem en plena natura. Després anirem pujant seguint el barranc de Farxa primer per la dreta i després per l'esquerra fins arribar a la font i ermita del naixement, on esmorzem.














Voregem l'ermita per darrere i pugem a la font de la Teula


Ferran, el guia, ens fa breus però completes explicacions de la història de tots els llocs que visitem.













Continuem pujant per visitar el convent vell i el nou, i després la recienment restaurada porteria Alta.


Baixem de nou a la carrtera per, retrocedint un grapat de segles visitar l'altra gran fita del parc, el castell de Montornés.













Ja fora del recinte amurallat baixem per veure una de les moltes ruines de posicions d'observació del castell, del temps en que va estar sota el domini de Pere I d'Aragó i Navarra. Des d'ací continuarem baixant cap a la plana per una senda anomenada "del mariner", oberta i cuidada pel CEB. Aquesta senda ens retrotraurá en el temps encara més, al passar per les restes del xicotet poblat íber del Mas del Pí.
Només ens queda seguir baixant la senda fins arribar a un lloc destinat a ficar rúscols d'abelles. ara no n'hi havia encara, però si aneu en primavera o estiu porteu molt de compte perque n'hi ha moltes i solen picar. Ja hem deixat les muntanyes i la història, els túnels de les moltes vies de comunicació ens porten al present i al poble.