dimecres, 7 de setembre del 2016

V Bivac a les Mallaes (2, 3 i 4 de setembre)

Enguany hem sigut un grup molt menut els que hem disfrutat del nostre refugi a Penyagolosa, segurament degut a la data, ja que ha sigut la primera excursió després de les vacances. Com que erem pocs  vam decidir eixir el divendres de vesprada en lloc del disabte de matí, i així fruir d'una nit més en aquell fantàstic entorn.El dissabte de matí vam fer l'excursió que tradicionalment visita masos del voltant del de les Mallades. Enguany ens hem enfilat cap a llevant per pujar a la Moleta de Gargant i després baixar al mas del mateix nom. D'ací, per pistes i senderes anem veient els diversos masos: Gargant, mas del Caixó, el Planàs, mas de Griva, mas del Sord. Després de la fonteta creuem el barranc del mas de Vela i comencem a pujar per la falda del Marinet, de magnífiques parets clevillades de coves. El primer mas que hem trobat es el del Barranc. Pels seus voltants busquem l'ombra d'una carrasca i dinem. Continuem la senda pasant per dalt del mas d' Eusebio i per baix del del Marinet. Arribem al mas de Vela i des d'ací agafem una sendera que ens durà al llit del barranc del mateix nom. El  seguim pràcticament en línia recta aigües amunt fins el seu naixement. A l'altre costat del collet trobem el nostre refugi que ens protegeis d'una tempesta d'estiu, amb fort aparell elèctric i fins i tot pedregada.

El diumenge teniem prevista una excursió al cim del Marinet, però com que el dia anterior ja haviem estat per aquella zona, y perque el dia anava a ser molt calurós, decidim fer-ne una de més curta i protegida per l'ombra dels arbres. Anem al más de la Cambreta, on admirem els seus misteriosos petroglifs, baixem a la font i per la lloma del Conill a  Sant Joan, on ens refresquem. Tornem pel més conegut i transitat barranc de la Pegunta. Despres de dinar al refugi i d'una bona migdiada toca tornar cap a Castelló, ja pensant en l'edició de l'any que ve.

A més dels bonics paisatges cal destacar la gran varietat d'arbres i arbustos, algún d'ells de singulars, que hem pogut vore al llarg de les dues marxes: ginebres, cirers, carrasques, chops, roures, aurons, til·lers, pi roig, pi pinaster, pi negral, freixes...

Fotos i text: Pepe Valverde.